Пудинг парфе

Продукти: 4 ч. ч. прясно мляко; 1 ч. ч. ориз; 50 г шоколад; 50 г краве масло; 50 г стафиди; 2–3 с. л. захар; за крема: 1 пакетче суха сметана; 4 с. л. извара; 2 с. л. кисело мляко; 2 с. л. захар; прясно мляко за сметаната; за карамелизирания корнфлейкс:…

повече

Сусамени кифлички с кренвирш

Продукти: За тестото: 120 мл. прясно мляко; 1/2 пакетче масло; 2 яйца; брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто; 2/3 кубче мая; 1 к.л. сол; Още продукти: 4 кренвирша, които се режат по дължина на две части; 1 яйце за намазване на кифличките; 2-3 с. л. олио; сусам. Приготвяне: Маята се…

повече

Кюфтета от овесени ядки

Продукти: 1 пакет фино смлени овесени ядки-250 гр.; 1 глава лук; 1 яйце; 1 с.л. грис; черен пипер; кимион; магданоз; олио за пържене. Приготвяне: Овесените ядки се изсипват в средно голяма купа. Заливат се с вряща вода, като водата е 1 см. над нивото на овесените ядки. Съдът, в който са…

повече

Макови гевречета

Продукти: 1 чаена чаша мас /със стайна температура/; 4 яйца; 1ч.л. амонячна сода; 3-4 чаени чаши брашно; 1 с.л. оцет; 2 с.л. прясно мляко; малко олио; макове семе. Приготвяне: Жълтъците и белтъците на три яйца се разделят и се разбиват поотделно. Жълтъците – до крем. Белтъците – на сняг. Амонячната сода…

повече

Салата със слънчогледово семе

Продукти:  салата – Айсберг 1 бр.; домати – 2 бр.; краставици – 1 бр.; яйца – 2 бр. твърдосварени ; ябълки – 1 бр.; кисело мляко – 1/2 кофичка; крутони; слънчогледово семе. Приготвяне: Салатата се измива и се нарязва на ситно. На ситно се нарязват и доматите , краставиците, яйцата, и…

повече