Продукти:
За тестото:
- 120 мл. прясно мляко;
- 1/2 пакетче масло;
- 2 яйца;
- брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто;
- 2/3 кубче мая;
- 1 к.л. сол;
Още продукти:
- 4 кренвирша, които се режат по дължина на две части;
- 1 яйце за намазване на кифличките;
- 2-3 с. л. олио;
- сусам.
Приготвяне: Маята се разтваря със солта и няколко лъжички прясно мляко. След това се прибавят останалите продукти и се замесва средно твърдо тесто, което след омесването се оставя да втасва. Втасалото тесто се разделя на осем топчета. От всяко топче с ръце се раздърпва правоъгълник, дългата страна на който е с дължината на кренвирша, който ще се използва за кифличките. Кренвиршите се режат по дължина на две части. В тестения правоъгълник се поставя кренвирш, който се завива с тестото като кифличка. Кифличките се нареждат в тава, чието дъно е намазано с олио. Отгоре се намазват с разбито яйце с малко олио. Поръсват се със сусам. Кифличките втасват втори път около 15 мин., след което се печат в предварително загрята фурна.