Кюфтета от овесени ядки

Продукти:

  • 1 пакет фино смлени овесени ядки-250 гр.;
  • 1 глава лук; 1 яйце;
  • 1 с.л. грис;
  • черен пипер;
  • кимион;
  • магданоз;
  • олио за пържене.

Приготвяне: Овесените ядки се изсипват в средно голяма купа. Заливат се с вряща вода, като водата е 1 см. над нивото на овесените ядки. Съдът, в който са поставени ядките, се захлупва. След около 30 мин. овесените ядки са поели водата. Прибавят се яйцето, ситно нарязаната глава лук, лъжицата грис и подправките. С лъжица се объркват добре продуктите. Получава се смес, подобна на много гъста каша. Овесените кюфтета се пържат в силно загрято олио. Кюфтетата се оформят като в олиото се поставя 1 с.л. от сместта.