Как да приготвим „Пилешко с корнфлейкс“
Продукти:
- Пилешко филе – 2 чифта пилешки гърди;
- Една чаша корнфлейкс; 1 яйце; 1 зелен лук;
- 1/3 чаша прясно мляко;
- 1/2 чаена лъжичка сол;
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер;
- 2 супени лъжици краве масло.
Приготвяне: Поставяме корнфлейкса в една купичка и го намачкваме (може и с ръка). Добавяме ситно нарязания зелен лук, солта и черния пипер и смесваме всичко. В отделен съд сипваме прясното мляко и слагаме яйцето. Бъркаме, докато се миксира добре. Потапяме всяко от пилешките филета в млякото с яйце, после овалваме хубаво в сместа с корнфлейкс. Прилагаме тази процедура за всички пилешки филета. Междувременно, вече сме пуснали фурната на 175 градуса, за да загрява. И преди да поставим филетата във фурната, слагаме 2 супени лъжици краве масло в малък съд на котлона, за да се втечни. С течността правим заливка на пилешките филета, слагаме ги в йенска тенджера с капак и така – 60 минути във фурната (на 175 градуса, ако я сложите на 200 може би ще станат и малко п-бързо). По желание можете да излеете в йенската тенджера и остатъка от сместта „мляко с яйце“.