Пудинг с печени ябълки и мюсли

Как да приготвим „Пудинг с печени ябълки и мюсли“

Продукти:

  • 8 много малки ябълки;
  • 120 г хрупкави мюсли;
  • 3 яйца;
  • 250 г обезмаслена извара;
  • 150 г заквасена сметана;
  • 4 с.л. захар;
  • сол;
  • 3-4 ч.л. желе от касис;
  • мазнина за формата;
  • пудра захар за поръсване.

Приготвяне: Брашната се пресяват. Прибавят се всички останали продукти и се замесва много меко тесто.Правят се малки топчета /колкото орех /, сплескват се и се поставят в тавичка с пекарска хартия. Печат се на предварително загрята до 200 градуса фурна, като после се увеличава на 250. Леко зачервени се изваждат от фурната. Оставят се да изстинат и след това се отлепят от хартията.