Как да приготвим „Пудинг с печени ябълки и мюсли“
Продукти:
- 8 много малки ябълки;
- 120 г хрупкави мюсли;
- 3 яйца;
- 250 г обезмаслена извара;
- 150 г заквасена сметана;
- 4 с.л. захар;
- сол;
- 3-4 ч.л. желе от касис;
- мазнина за формата;
- пудра захар за поръсване.
Приготвяне: Брашната се пресяват. Прибавят се всички останали продукти и се замесва много меко тесто.Правят се малки топчета /колкото орех /, сплескват се и се поставят в тавичка с пекарска хартия. Печат се на предварително загрята до 200 градуса фурна, като после се увеличава на 250. Леко зачервени се изваждат от фурната. Оставят се да изстинат и след това се отлепят от хартията.